Pregovori

Pregovori 1 članci

U skladu sa novonastalom situacijom od 21.06.2010.godine u JP EPS odnosno najavljenog nepoštovanja Sporazuma potpisanog između Vlade Republike Srbije, JP EPS i Sindikata radnika EPS 08. januara 2010. godine Sindikat radnika EPS upozorava da zaposleni u JP EPS i PD koje je ono osnovalo, neće odustati od zahteva da se Sporazum realizuje u celosti.

Centrala Sindikata radnika EPS
Broj:
Datum:21.06.2010. godine
Beograd

PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SRBIJE
Gospodinu Mirku Cvetkoviću

Poštovani gospodine Cvetkoviću,

U skladu sa novonastalom situacijom u JP EPS odnosno najavljenog nepoštovanja Sporazuma potpisanog između Vlade Republike Srbije, JP EPS i Sindikata radnika EPS 08. januara 2010. godine prinuđeni smo da Vam se obratimo još jednom, u nadi da ćete blagovremeno reagovati.

Naime, Sindikat radnika EPS upozorava da zaposleni u JP EPS i PD koje je ono osnovalo, neće odustati od zahteva da se Sporazum od 08. januara 2010. realizuje u celosti. Naime, ovo je već treći po redu Sporazum sa predstavnicima Vlade i poslovodstva o koji se potpisnici oglušuju, pa nam ne preostaje ništa drugo već da Vas upozorimo da će Sindikat radnika EPS preduzeti sve mere kako bi sprečio ovako neprimereno i nedopustivo ponašanje pojedinaca.

Gospodine Predsedniče,
Radnici Elektroprivrede Srbije ostvaruju sve planove koji su im zadati i ostvaruju rekordnu proizvodnju u proizvodnji električne energije, ali i čuvaju socijalni mir ove zemlje.
Više od polovine preduzeća raznih delatnosti, pri tome, ne plaća električnu energiju.
Zahtevamo da, do sutra u 15 sati primite delegaciju Sindikata radnika EPS na razgovor kako bismo zajedno sprečili ovaj javašluk i nemoral.
Ne dozvoljavamo da nam se više urušava naše preduzeće i omalovažava rad najuspešnijeg JP u zemlji, a naši radnici dovode na stub srama.
Nećemo više da trpimo ničiju samovolju, bolesnu sujetu, niti demonstriranje sile nad onima koji se teško povređuju na svojim radnim mestima, umiru svakoga dana i ginu da bi svi građani ove zemlje imali dovoljno električne energije.

Još jednom tražimo od Vas da se hitno sastanete sa nama, jer u protivnom nećemo biti krivi za posledice koje neminovno slede.

U nadi da ćete shvatiti ozbiljnost situacije i saslušati legitimne predstavnike radnika EPS.

Srdačan pozdrav,

Predsednik Sindikata radnika